homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Weg -> Cruise -> Zonnig Vergaderen tour...
Zonnig Vergaderen

Zonnig Vergaderen

Voor een vermogende Venetiaan geldt het na brood en water als de belangrijkse levensvoorwaarde. Voor hem geen leven zonder een handgemaakte houten Veneziano motorboot. Een palazzo bewonen is in Venetië nu eenmaal synoniem met het bezit van de handgemaakte houten waterlimousine. Niet alleen privépersonen opteren voor de klassiek gevormde Veneziano, ook hotels zetten het negen meter lange vaartuig in als watertaxi. Sinds midden april is de Veneziano ook in Nederland verkrijgbaar via het bedrijf Meinhardt Marine Services. Wie niet direct tot aanschaf over wil gaan kan de boot ook huren voor een tocht op de Vecht. Zo'n acht personen kunnen wegzakken in de royaal bemeten banken en fauteuils die naar eigen smaak kunnen worden afgewerkt in leer of een andere duurzame stof. Evenmin als de Riva heeft de Veneziano iets te maken met de onrustig stuitende speadboten die over de Nederlandse plassen janken. Een houten uitvoering weegt bijna 3000 kilo waardoor hij ondanks een 6 cylinder Volvo Penta-motor zijn neus nauwelijks uit het water verheft. Glazen zullen in de Veneziano dan ook nimmer door de kajuit vliegen. Het binnenwerk is eveneens royaal voorzien van luxueuze houtsoorten. Ondanks zijn gewicht heeft de Veneziano een topsnelheid van zo'n zestig kilometer per uur. Het model is sinds de jaren dertig in de vaart en de uiterlijke lijnen zijn onveranderd gebleven. Innovaties zijn alleen van technische aard. De boten worden in een tijdsbestek van zo'n vijf maanden gebouwd op de befaamde Venetiaanse werf 'Cantiere Motonautico Serenella'. Belangstellenden kunnen het schip naar eigen smaak laten afwerken en voor liefhebbers of koopjesjagers is de Veneziano er ook in een polyester uitvoering. Hij is een ton goedkoper, weegt duizend kilo minder maar wordt door de Italianen zelf wél te licht bevonden voor het netvlies.

Prijs standaarduitvoering inclusief BTW en aflevering binnen de Benelux (drie banken, instrumenten en 200 pk 6 cylinder motor): houten romp f 350.000 polyester romp f 250.000

De Veneziano voor een uurtje Vecht kost € 150,- per uur. Een royale tafel biedt plaats aan acht man, bij mooi weer kan het dak worden opengeschoven.

199706

Extravaganza!, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence