homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Weg -> Cruise -> Vorstelijk Cruisen tour...
Vorstelijk Cruisen

Vorstelijk Cruisen

Velen zien een cruise als een melancholiek verzetje voor verveelde Amerikanen en tomeloos verwend volk. Ook aan het wat grijsharige imago kan de cruisewereld maar moeilijk ontsnappen. Volgens Patricia Egelie van Zeetours Cruises is het belegen aura op niets gebaseerd: 'Lange tijd was de gemiddelde leeftijd aan boord 59 jaar maar in de afgelopen vier jaar is die tot onder de vijftig gezakt.' Volgens Egelie houdt die verjonging geen verband met de film Titanic omdat de leeftijdsdaling al eerder is ingezet. Ook Han van 't Hooft van Holland Cruise Centre, al dertig jaar lang een specialist voor cruises op maat, bespeurt de verjonging vooral naar Caribische bestemmingen: 'De prijzen zijn aanzienlijk gedaald, terwijl de mogelijkheden steeds meer toenemen. Cruises sluiten nu veel beter aan bij het jongere publiek. Er zijn fantastische mogelijkheden voor fitness en sport en vaak bieden restaurants naast overvloedige maaltijden ook tal van calorie-arme gerechten.' Van alle vacantieproducten maken cruisereizen de afgelopen vijf jaar wereldwijd de sterkste groei door. Om de jaarlijks groei van rond de 10% het hoofd te kunnen bieden zijn er op het moment bijna veertig grote schepen in de maak die al in het jaar 2001 in de vaart moeten zijn. Voor wie wil ontsnappen aan de drijvende bakbeesten zijn er volgens van 't Hooft oneindig veel mogelijkheden. Evenals bij hotels is er ook onder cruiseschepen een sterrensysteem, een varend summum krijgt een 'six star plus rating'. Een aantrekkelijk voorbeeld van deze categorie is volgens van 't Hooft de Radisson Seven Seas Cruises. Als Radisson-agent voor de Benelux heeft hij tal van riante schepen in de portefeuille die nimmer meer dan 500 passagiers vervoeren. Prijzen zijn sterk afhankelijk van het soort hut. Bij Radisson schommelen die tussen de $ 250 tot $ 700 per dag. Volgens van 't Hooft spelen incentives een steeds belangrijker rol: 'Het Nederlandse bedrijfsleven besteedt jaarlijks 6 miljard aan stressbestijding maar er bestaat geen beter alternatief dan een op maat gemaakte cruise. Mensen komen gelaafd, herboren en vol nieuwe indrukken thuis.'

CRUISE-ADRESSEN
Global Events, voor een riante tocht in de Middellandse Zee of het Caraïbisch gebied met de houten driemaster Sea Cloud (max. 68 passagiers) of een stijlvolle Nijlcruise met de Liberty (max. 100 passagiers). Mensen die geen onbekenden dulden en dwepen met de formule: 'First Class is the only option', huren de Frederikstad. Op deze voormalige Noorse ijsbreker, die is omgetoverd tot superjacht voor privécharters, kan voor maximaal 12 passagiers alles geregeld worden.

Incento Travelconsultants, voor cruises op de Ayeyarwady rivier in Myanmar (Birma). U gaat met het schip 'Road to Mandalay' 50 jaar terug in de tijd en vaart door de bakermat van het boeddhisme. Verder gespecialiseerd in cruises op de Mississippi met The Delta Queen Steamboat Company. In het oudste schip ziet u op de hutdeuren de namen van illustere voorgangers en de American Queen is het grootste raderschip ooit gebouwd.

Tussock Cruising, cruises met klassieke zeiljachten in de kustwateren van de Egeïsche Zee. Keuze uit tal van themareizen.

Zeetours Cruises,een groot specialist die veel samenwerkt met de oudste cruise line ter wereld, de in 1873 opgerichte Holland America Line die waar ook ter wereld rond vaart. Prijzen gaan van € 5.000 tot 50.000 (drie weken lang met 24 uur een butler aan je zijde in een vijfkamersuite).

199904

Extravaganza!, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence