Tegenwoordig kan de plastic fles met mineraalwater ook tijdens een chique diner op tafel komen. Niet langer hoeft hij te detoneren temidden van het gepoetste zilver en het gesteven linnen want de ontwerpster Anne Savelli heeft een speciale zwaar verzilverde houder gecreëerd. In tal van Franse driesterren restaurants, waaronder Paul Bocuse, heeft de wegwerpfles zich inmiddels een plaatsje verworven. Het produkt wordt gemaakt door de ambachtelijk opererende Parijse zilversmid Saint Hilaire. Samen met het merk Chirstofle is het bedrijf de grootse op het gebied van serviezen, bestekken en champagne-toebehoren. Met een schamel bedrag van ruim driehonderdgulden is de fleshouder een koopje vergeleken met de overige artikelen die het bedrijf voert. Zo vertrekken er bij Saint Hilaire voor restaurants in Singapore en Hong Kong wekelijks honderden verzilverde serveeswagentjes van vele duizenden guldens met reusachtige rez chauds en onafzienbare schalen. Dergelijk omvangrijk zilverwerk is in het Nederlandse restaurantleven bijkans uitgestorven. Zelfs Anne Savelli's mildgeprijsde fleshouder heeft zich nog geen plaats kunnen bemachtigen in een Nederlandse sterrenrestaurant.
Artikel nummer 2450, prijs € 324
199709