Zij die al getrouwd zijn op Nederlands grondgebied en weer eens wat anders willen, kunnen met een gerust hart uitwijken naar Mauritius. Daar wacht in het prijzigste onderkomen van de Indische Oceaan het Royal Palm Hotel. Een hotel dat zich richt op het soort huwelijksreizen waarbij de rekening geen enkele rol speelt. Aangekomen op het vliegveld van Mauritius brengt een helicopter de gasten naar het hotel. Daar wacht een leger blij lachende serviele Mauritianen die zijn geselecteerd op uiterlijk. Royale fruitmanden en cocktails vallen de gast ten deel en 's avonds is er het eten van chef de cuisine Richard Ekkebus. Als bleke 31-jarige Zeeuw detoneert hij met de rest van het personeel maar dankzij zijn keukenverrichtingen vormt hij een belangrijke lokker van het Royal Palm. Zijn leermeester, de Franse meesterkok Guy Savoy, stelt dat Ekkebus kookt op twee sterrenniveau. Zijn creaties vallen dermate in de smaak van koning Gustav van Zweden dat hij Ekkebus heeft gevraagd eind dit jaar naar Zweden te komen voor een koninklijk banket. Ekkebus zegde toe op voorwaarde dat hij met zijn eigen equipe alle materialen, ingrediënten en een Sega-dansgroep in twee Boeïngs naar de kou mag vliegen. Sommige gasten zijn zo overdonderd door de bloemen- en fruitpracht dat ze een extra vliegtuig inschakelen om thuis de herinnering aan het exotisch avontuur op Royal Palm langer vast te houden. Wie zich de 12 mille voor een nachtje slapen in een van de vier presidentiële suites niet kan veroorloven wijkt uit naar een van de 72 kamers van tegen de € 500 per nacht. Voor die prijs heeft de gast een verantwoord ingerichte kamer en een vorstelijke marmeren badkamer met daarin twee zijden kamerjassen en kan men van alle geneugten die het hotel te bieden gebruik maken.
[20001201 naschrift: De helicopter heeft geen landingsvergunning meer voor Royal Palm en komt aan bij het hotel Trou Aux Biches waarna men met de auto verder gaat (15 minuten rijden).]
199709