homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Gestel -> Geur -> Ruiken naar Water tour...
Ruiken naar Water

Ruiken naar Water

Het rommelt aan het geurfront nu tal van exclusieve merken al dan niet vrijwillig ten prooi vallen aan prijsdumping. Toch verhindert het de meeste parfumhuizen niet om nieuwe lanceringen te brengen. Ook dit jaar zal vaderdag commercieel worden uitgemolken met de komst van tal van nieuwe geuren. Versace noemt zijn nieuwe geur Dreamer, Dior komt met Dune en Calvin Klein brengt CK be. Het nieuwe trio past in de heersende geurtrend van transparante en lichtere geuren. Het afgelopen decennium hebben de stevige aromatische geuren terrein verloren aan frisse en pure geuren. Deze nieuwe generatie, die is begonnen met de lancering van Davidoff's Cool Water, omvat wereldwijd al 40% van de totale omzet.

Armani Acqua di Gio
Zowel verpakking, fles als geur zijn onmiskenbaar Armani: ingetogen en stijlvol. Evenals zijn eerste citrusachtige 'Eau pour Homme' is ook Acqua di Gio een kalme geur die niemand van zijn stokje zal doen vallen. Onlangs uitgebreid met een deodorant spray 150 ml € 35 en een all over body shampoo € 39,50. Prijs eau de toilette vanaf € 75 (50 ml)

Azzaro Chrome
In Europa is voorloper Azzaro pour Homme met een marktaandeel van 3,5% nog steeds marktleider. Chrome is een minder zware musk en mosachtige frisse geur. Prijs eau de toilette € 105,- (100 ml)

Bulgari Eau pour Homme
Als eerste parfumhuis heeft Bulgari thee-essences in parfum verwerkt al zijn die hoeveelheden met 0,5% op 100 ml voor een ongetrainde neus moeilijk waarneembaar. Prijs eau de toilette vanaf € 65,- (30 ml)

Calvin Klein CK be
Ooit werd Calvin Kleins mode-imperium financieel gered door geursuccessen als Obsession en Eternity. Ook zijn androgyne nieuwkomers CK one en CK be vallen wereldwijd in de smaak. Zelf omschrijft de king of cool zijn creatie als: 'ageless, genderless and raceless'. Een omschrijving die door de advertentietekst niet wordt opgehelderd: 'be free to take risks make mistakes be unpredictable close your eyes open your mind dream, be.' Al met al een lichte geur waarin onder meer witte muskus is verwerkt. Een uitgesproken allemansvriend voor hem en haar. Prijs eau de toilette € 75 (100 ml).

Dunhill D
Met Dunhill D brengt het Londense huis alweer zijn derde mannengeur. Opmerkelijk is dat het huis de drie geuren in identieke flessen vat. Zowel de geur van Edition als de nieuwe Dunhill D blijven lang werkzaam en zijn fris van karakter.
Prijs eau de toilette €

Givenchy Gentleman
Een geur die zijn naam eer aan doet en op menig gesoigneerde Fransman te bespeuren valt. Ook in Amerika heeft deze patchoulirijke geur een hoop trouwe volgelingen. Prijs eau de toilette € 84,50 (100 ml)

Guerlain Eau de Fleurs de C&eaigu;drat
Oermoeder van de frisse geuren maar dan op een natuurlijker en zachtaardiger basis dan de huidige generatie. Eau de Fleurs de C&eaigu;drat is een zeer lichte geur van citroen die de drager zich in een land aan de Middelandse zee doet wanen.
Prijs eau de toilette € 75,- (100 ml)

Issey Miyake L'eau d'Issey
Heeft een zelfde pittig en citrusachtig karakter als Bulgari pour Homme. Beide geuren zijn gecreëerd door de neus Jacques Cavallier, een jonge Franse parfumeur die z'n overwegend transparante en krachtige geuren uit een gering aantal bestanddelen opbouwt.
Prijs eau de toilette € 82,- (75 ml)

199706

Extravaganza!, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence