homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Vervoer -> Tweewielig -> Een Harley voor Iedereen tour...
Een Harley voor Iedereen

Een Harley voor Iedereen

Het is negen uur 's morgens, met een oorverdovend lawaai draaien in heel Nederland bij bedrijven Harley-Davidsons de parkeerplaats op. Geordend parkeren de berijders hun machines in de daarvoor bestemde vakken. Wanneer de leren motorpakken worden afgestroopt verschijnen keurige pakken. Aktens worden van bagagedragers gegrist, de werkdag is begonnen. Als het aan Lease Plan en Harley-Davidson ligt zal de toekomst er zo uitzien. De twee kersverse partners introduceerden onlangs 'de motor van de zaak'. Of beter gezegd de lease Harley. Het prijskaartje van een Harley-Davidson bleek in veel gevallen het voornaamste obstakel op weg naar dit stuk rijdend imago. Voor de goedkoopste nieuwe Harley legt u rond de f 18.000 op tafel. Het topmodel kost zelfs rond de f 54.000. 'Hier moeten we iets op verzinnen, zonder onze prijzen te verlagen,' moeten ze bij Harley gedacht hebben. Lease Plan werkte graag mee.
'De doelgroep bestaat uit 35-plussers met vrije beroepen,' zegt Berry van Gestel, directeur Harley-Davidson Benelux. 'We denken aan artsen, advocaten, directeur-eigenaren en dergelijke. Ze kunnen de Harley zowel gebruiken voor woonwerkverkeer als recreatie.'
Als we Harley en Lease Plan moeten geloven zijn er alleen maar voordelen. De maandelijkse leasekosten worden betaald door de NV of BV van de berijder, en zijn fiscaal aftrekbaar. Voor een motorfiets geldt in tegenstelling tot een auto geen 20 procent forfaitaire bijtelling. Ook qua benzineverbruik en wegenbelasting wint de motorfiets het van een auto. Om al hun argumenten nog meer kracht bij te zetten werd samen met de RAI becijferd dat 40.000 extra motoren in het woonwerkverkeer het fileprobleem totaal zouden oplossen. Nadelen? Die zijn er niet volgens Van Gestel. 'Slecht weer? Dat bestaat niet, alleen slechte kleding.' Snel voegt hij er nog aan toe, dat Harley ook een bijpassend assortiment al dan niet leren motorkleding verkoopt. 'Volledig in stijl.'
Het leasecontract heeft een looptijd van drie jaar. Na die periode kan de bestuurder zijn 'fiets' voor een aangename prijs overnemen. De kosten van onderhoud, verzekering, wegenbelasting en benzine kunnen als opties in de lease worden opgenomen. Het is ook mogelijk om ze voor eigen rekening te nemen.
Voor een HD Fatboy, een bijna 300 kilo zwaar monster met 1340 CC en veel, heel veel chroom, moet men normaal f41.990 betalen. Te leasen is dit topmodel al voor f 795 (ex BTW) per maand. Hierbij is uitgegaan van een restwaarde van f 30.000 en alle opties. Vooral in de file doet de Fatboy zijn naam eer aan. Het blijft even oppassen, een deuk in de lease-auto van een medeforens is snel gemaakt.
[20040115 LeasePlan biedt geen Harley meer aan als motor van de zaak.]

199807

Extravaganza!, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence