homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Verblijf -> Wereld -> Slapen in New York tour...
Slapen in New York

Slapen in New York

Wie in New York moeite heeft met het kiezen van de juiste suite kan het voorbeeld van mode-ontwerper Karl Lagerfeld volgen. Diens dierbaarste onderkomen is de Charles Suite in The Pierre. Zo'n tweehonderd vierkante meter groot en bestaande uit een 'master bedroom', een royale 'dining-room', een 'lounge', een 'boudoir area' met een bad om in te verdrinken. Vanaf het terras van deze op de 21ste verdieping gelegen suite heeft men een vrij en vorstelijk uitzicht over Central Park. Het terras wordt omzoomd door een weelderige beplanting en volgens habitu&eaigu;s behoort de 24-uurs service van The Pierre tot de beste van de stad. Het centraal gelegen hotel is niet alleen bij het modewereldje in trek, ook bij filmsterren staat het uit 1930 daterende gebouw hoog aangeschreven. Tom Cruise ligt er regelmatig op &eaigu;&eaigu;n oor en ook de smoezelige Al Pacino heeft zich door de charmes van de Charles Pierre Suite laten verleiden. En het is de 'ball-room' van dit hotel waar de blinde Pacino in 'Scent of a Woman' zo meeslepend danst.
Wie financieel niet wil stranden op een nachtje New York kan uitwijken naar milder geprijsde maar eveneens stijlvolle onderkomens. Goede opties zijn de Paramount, de Royalton en het Algonquin Hotel. En ook het Morgans Hotel mag er zijn. Frankrijks Grande Dame van het design, Andr&eaigu;e Putman, maakte het hotel tot de favoriet van schrijvers, musici en sterren uit het Newyorkse modewereldje. Ook de wat avontuurlijker executive die wel eens wil ontsnappen aan de grote voorspelbare hotelketens hebben hun weg naar Morgans gevonden. Zo makkelijk is het hotel overigens niet te vinden. Als je over Madison avenue loopt, stap je er zo voorbij, want er hangt slechts een bescheiden bronzen naambordje op. Waarom niet iets duidelijkers? Eigenaar Ian Schrager verklaart zich nader: 'Als je niet weet waar Morgans is, dan kun je er maar beter niet logeren.' Voor de kamers heeft Putman gekozen voor strakke lijnen en geometrische vormen. De badkamers zijn afgewerkt met Japanse tegels, granieten vloeren en roestvrij stalen wastafels die Putman zelf heeft ontworpen. Niet alleen het interieur van Morgans is gepolijst. Het personeel is jong en snel, ziet er aantrekkelijk uit en is niet overdreven onderdanig. De jongens lopen rond in een door Giorgio Armani ontworpen tenue en de kamermeisjes zijn gehuld in pakjes van Calvin Klein.

The Pierre, totaal 225 kamers. Prijzen voor een single room vanaf $335 (weekends $ 295), double room vanaf $375; The Charles Suite $2500.

Morgans Hotel, totaal aantal kamers 154 kamer. Prijs single room vanaf $195 en $225 voor een double, Suite $375.

199605