homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Verblijf -> Europa -> Slapen bij Lagerfeld tour...
Slapen bij Lagerfeld

Slapen bij Lagerfeld

Niet alleen zijn kledingontwerpen hebben Karl Lagerfeld internationale faam bezorgd, ook zijn talent voor het aankleden van huizen wordt geroemd. Lagerfelds huizen in Monte Carlo, Hamburg en Rome zijn slechts enkele voorbeelden van de vele groots opgezette en door hemzelf gedecoreerde projecten. Met zijn Britse kasteel is hij nog steeds in de weer en van het Schlo hotel Vier Jahreszeiten in Berlijn kreeg hij het verzoek om dit baken voor de upper-class een facelift te geven. Lagerfeld wilde voor het dertig miljoen mark kostende project geen geld, maar bedong voor de duur van zijn leven een suite die is ingericht met meubels en kunst uit zijn eigen verzameling. Als Karl niet in het Schlo hotel verblijft, kunnen gewone stervelingen een nachtje doorbrengen in zijn suite. Lagerfeld heeft aan het management een wat mistig ballotagecriterium gegeven over wie er in zijn bed mogen slapen: 'The right guests, who know how to behave.'
Lagerfelds signatuur gaat van vloer tot gordijn, van stoelbekleding tot beddesprei en ook het ontwerp van het hotelporselein, dat is vervaardigd door Villeroy & Boch, is van zijn hand. Hij heeft het hotel letterlijk doortrokken met zijn persoonlijke stijl die is geënt op de periode aan het begin van deze eeuw. Het hotel is ooit als woonhuis van een vermogende advocaat en voormalig adviseur van Wilhelm II neergezet in Grünewald, Berlijns mooiste residentiële wijk, op loopafstand van het centrum. Vogue deed Lagerfelds werk af met een bondig: 'Someone who knows about comfort has been at work here.' Voor degenen die financieel een stootje kunnen hebben en eens ongeremd willen neerploffen in een van de honderden roomzachte donzen kussens of behoefte hebben aan een 500m2 groot zwembad met state of the art fitnessapparatuur, vormt dit hotel een welkome aanwinst.

58 kamers en suites. Kamers: DM 545-695; suites: DM 950-3.900. Speciaal arrangement: 1 nacht Karl Lagerfeld-suite. Transfer per limousine naar de luchthaven en 6-gangen diner in restaurant Vivaldi, voor 2 personen: DM 3.670; 1 persoon: DM 3.481.

199603

Extravaganza!, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence