Als eenmaal de hindernis van de randstad is genomen, kost het hooguit nog een uur of vier rijden om te arriveren in Hotel Restaurant de la Gaichel in het Groothertogdom Luxemburg. Het hotel met de voor Nederlanders lastig uitspreekbare naam, ligt net over de grens met België. in het dorp Gaichel. Een plaats die niet veel meer omvat dan een enkel ander hotel en een benzinestation. Het smaakvol gedecoreerde onderkomen met zijn oudroze voorgevel mikt op golf en gastronomie minnende zielen. Rondom het hotel strekt zich een 10 hectare grote groene oase uit waar een 9-holes golfcourse is aangelegd. Vanuit het hotel loopt de gast binnen een minuut naar de eerste afslag. Wie met grotere ballen in de weer wil, bezoekt de tennisbaan. Het sporten of wandelen in de nabij gelegen bossen vormt een ideaal excuus om 's middags of 's avonds de calorieën weer aan te zuiveren. Toch zorgt chefkok Claude Lampson voor een uitgebalanceerde Frans georiënteerde keuken waarin onder meer perfect bereide schaaldieren zoals kreeft, langoustines en gegrilde coquilles St-Jacques figureren. Liefhebbers van orgaanvlees kunnen zich in La Gaichel verlustigen in niertjes en zwezerik. En ook de wijnliefhebber zou hier jaren moeten verblijven om alle mogelijkheden te proeven. Al sinds het midden van de vorige eeuw in is het hotel in dezelfde familiehanden. Tegenwoordig zwaaien Michel en Claudine Gaul-Jacquemin er de scepter en hun invloed is in alle details terug te vinden. Ook de dertien kamers zijn van A tot Z onder handen genomen, hebben ieder een eigen sfeer en kleur. De hoekkamers 7 en 8 hebben vorstelijke afmetingen en een eigen terras. Zeker voor mensen die deze zomer rond het eigen erf willen blijven maar zich een paar dagen willen omgeven met een koor van kwetterende vogels, ruisende bomen en bovenal buitengewoon lekker eten, vormt La Gaichel een uitgelezen bestemming.
Kamerprijzen vanaf ± f 350.
199806