homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Verblijf -> Europa -> Logeren in Londen tour...
Logeren in Londen

Logeren in Londen

Nu Londen verzadigd lijkt aan de in hoog tempo verrezen reusachtige designrestaurants openen de laatste tijd grootschalig opgezette hotels hun deuren. Niet New York of Parijs maar Londen trekt met zijn recente hotelprojecten als The Metropolitan, The Hempel en One Aldwych internationaal de aandacht. Aan de opmars van bijzondere Londense hotels zal voorlopig geen einde komen. De 50-jarige New Yorkse hôtelier Ian Schrager, de man achter The Paramount, The Royalton en The Delano, heeft plannen om z'n geluk in Londen te gaan beproeven. Volgens Schrager zal Londen de komende tijd een internationale spil blijven: 'There's a real energy there now, the food, the restaurants, the music, the clubs, the fashion.' Hij is van plan in samenwerking met de designer Philippe Starck op korte termijn vier nieuwe hotels in Londen te openen. Vooralsnog zal Schrager met zijn vier bouwputten buiten de schijnwerpers staan en gaat de aandacht uit naar modieuze hotels als The Metropolitan met zijn populaire nachtclub en restaurant Nobu, de bijkans onleefbare designtempel The Hempel en One Aldwych, een imposante nieuwkomer, gevestigd in het reusachtige pand van de voormalige The Morning Post.

One Aldwych ligt op de grens van de City en de West End en werd in 1907 gebouwd voor The Morning Post. In de jaren dertig nam Loyd's Bank zijn intrek totdat het tot hotel werd getransformeerd.

NIEUWE HOTELSFEREN
Volgens Simon Hirst, general manager van One Aldwych, is het publiek dat het betere vijfsterrenhotel bezoekt het laatste decennium sterk veranderd: 'Vroeger waren gasten vooral oudere executives, heerste er een formele sfeer en moest het luxegevoel overal van afdruipen.' Tegenwoordig is er naast het traditionele zakenvolk een ander kapitaalkrachtig veel jonger publiek uit de entertainment-, mode- en advertentiewereld. Volgens Hirst wil die groep, waaronder hij ook jonge bankiers en mensen uit de informatieindustrie rekent, weg van de traditionele luxehotels: 'One Aldwych is luxurious but not loud, it's chic but also relaxed, fun and elegant.' Aan de wensen van deze nieuwe hotelkaste komt One Aldwych onder meer tegemoet met moderne en wisselende kunst aan de muren, uitgebreide fitnessmogelijkheden en een supergezonde High-energy espressobar. In tegenstelling tot de uitgesproken modieuze sfeer in The Metropolitan en het te nadrukkelijke design van The Hempel heeft One Aldwich een meer gemixte sophisticated sfeer. Trefpunt is de aanlokkelijke hotelbar in de voormalige ontvangstruimte van Lloyd's bank. Na zessen mengen City-mannen met mensen uit de theaterbusiness en hotelgasten. Het overwegend jonge, beschaaafde maar niet stijve personeel loopt rond in door Savile Row kleermaker Richard James ontworpen kleding. De kamers van One Aldwych zijn zeldzaam goed geïsoleerd, voorzien van zijden gordijnen in prettige kleuren, en de bedden van linnen overtrekken van het Italiaanse Frette. Alle 105 badkamers zijn voorzien van een perfecte handdoekwarmer, badstof slippers en een klein tv-scherm. Standaard zijn ook de directe telefoon- en faxlijn, een ISDN-lijn, verse bloemen en vers fruit.

One Aldwych heeft een reusachtige 'fully equiped health club met instructeurs en een 18 meter lang zwembad waar de muziek ook onder water te horen is.

HOTEL ETEN
Voor de meeste hotels is het restaurant een zorgenkindje. Dat is bij modieuze hotels als The Metropolitan, The Hempel en One Aldwych wel even anders. Een tafel boeken in Nobu (Metropolitan) is vrijwel ondoenlijk en ook in Ithai (The Hempel), waar je al gauw £pound;pound; 75 p.p. kwijt bent, moet tijdig worden gereserveerd. Zoals het er nu naar uitziet beloven de zaken bij restaurant Axis (One Aldwych) niet veel anders te verlopen. Het restaurant herbergt Londens grootste muurschildering van de hand van kunstenaar Richard Walker. Het werk 'Amber City' verbeeldt een metropool geschilderd in een krachtig perspectief. Chef Mark Gregory, die voorheen werkte in het populaire Japanse restaurant T'su, zegt over zijn kookstijl: 'Simple, uncomplicated food using the finest ingredients perfectly executed and served.' De specialiteiten van het huis zijn overigens verre van 'uncomplicated'. Zo staat er op de kaart een 'Japanese grilled Sakyo cod with udon noodles, ginger shoot, pumpkin and dashi' (£pound;pound; 14,50). In vergelijking met veel andere trendy restaurants zijn de prijzen voor Londense begrippen acceptabel. Voorgerechten zijn tussen de £pound;pound; 5 en £pound;pound; 7, hoofdgerechten schommelen zo'n beetje rond de £pound;pound; 15.
Axis Restaurant & Bar reserveringen, tel. 00.44.171.300.0300.

Aan een van de muren van Restaurant Axis bevindt zich Londens grootste muurschildering 'Amber City' van de hand van kunstenaar Richard Walker.

One Aldwych, Kamerprijzen Tweepersoonskamer £pound;pound; 265; Executive Room £pound;pound; 290 en Deluxe £pound;pound; 320. Suites vanaf £pound;pound; 395 tot £pound;pound; 995. Suite nummers 400 en 500 hebben een eigen terras en een private gym.
The Metropolitan, Totaal 155 kamers waaronder 18 suites. Kamerprijzen vanaf £pound;pound; 175 tot £pound;pound; 1.200 voor de Penthouse Suite.

199902