homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Verblijf -> Europa -> Ideale Ski-Stop tour...
Ideale Ski-Stop

Ideale Ski-Stop

De anders zo raak typerende Oscar Wilde - 'Switzerland, that dreadful place, so vulgar with its big ugly mountains, all black and white like an enormous photograph' - zijn de bekoringen van Zwitserlands azuurblauwe rivièra kennelijk ontgaan. Zij die de kamers met vorstelijke balkons wel eens hebben ervaren weten wel beter. Wie de onmetelijke vredigheid, de combinatie van prettige braafheid en fin-de-siècle-allure naar waarde weet te schatten moet op weg naar de wintersport bij Montreux eens afbuigen. Het vormt een ideaal tussenstation. Fervente skiërs weten inmiddels dat door de wisseling van châlets de zaterdagmiddagen leiden tot een integrale Zwitserse wegenobstipatie. Met een overnachting in Montreux kan worden ontsnapt aan de ski-file en is de eindbestemming in een zucht bereikt.
Wie naast een prettige overnachting ook nog op hoog niveau wil eten, rijdt tot vlak boven Montreux naar Hotel Victoria. Het viersterrenhotel hotel behoort tot de Relais & Chateaux groep, biedt alle comfort in een omgeving die nog helemaal de 19de eeuw ademt. Eigenaren Toni en Barbara Mittermair hebben hun vorstelijke onderkomen voorzien van een sfeervolle mix antiek, meubels en kunstwerken. Het restaurant heeft een innovatieve en klassieke keuken waar de Terrine de foie gras frais de canard en een Rose de turbot au &eaigu;pices et sel Gu&eaigu;rande niet ontbreken. Ook de viervoetige vriend doet zijn voordeel met de bekoringen van het restaurant en krijgt z'n eten gewoon op het reguliere servies aan tafel geserveerd. Een bijbeldikke wijnkaart geeft een keus uit grootse wijnen uit zowel Frankrijk als Zwitserland.
Tweepersoonskamers al naar gelang het seizoen tussen Sfr 140 en Sfr 270. Junior suites tussen Sfr. 420 en Sfr 570: twee bakamers, jacuzzi, solarium, sauna, kitchinette en groot terras met zicht op het meer. In de zomer zwembad en tennisbanen.

199610

Extravaganza!, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence