homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Verblijf -> Wereld -> Herfstontsnapping tour...
Herfstontsnapping

Herfstontsnapping

Nu de blaadjes al dan niet vergeeld van de bomen dwarrelen, dringt de gedachte aan wuivende palmbomen, blanke zandstranden en een horde dienstbare medemensen zich op. Een trefzekere keus voor wat betreft grenzeloze rust en zonovergoten stranden zonder naargeestige betonnen hoogbouw zijn de Seychellen. Met maar twee uur tijdsverschil - en daarom jet lag vrij - valt er vanuit Londen binnen 10 uur met Air Seychelles aan de Hollandse herfst te ontsnappen. Een wirwar aan eilandjes wacht het soort volk dat lijdt aan een fysieke lege accu. Zelfs het financieel toegankelijke Praslin Island - bekend om zijn zeldzame palmboom 'coco-de-mer' en granietformaties - is naar Nederlandse maatstaven aan de prijs. Wie zich de luxe van een vijfsterren hotel wil ontzeggen kan hier uitwijken naar eenvoudige pensions. Verre van eenvoudig maar o zo prettig zijn de bekoringen van 'Denis Island'. Wie zich hier nestelt duikt in een wereld zonder fax, tv en zorgen. De dagen draaien om zwemmen, duiken en diepzeevissen. Ook zijn er surfboards, catamarans en dagelijks Frans-Creoolse culinaire specialiteiten en Zuid-Afrikaanse wijnen. Het eiland is eigendom van een Franse advocaat die zo is begaan met de schoonheid ervan dat hij, afgezien van de 25 strandbungalows, het reservaat ongemoeid laat. Kamers zijn smaakvol en sober uitgerust; een klamboe, propeller en ijswater zorgen voor vredig slapen.
Voor mensen die 'Dennis Island' te kalm vinden en een iets sportiever onderkomen zoeken is 'La Digue' de juiste keus. Afgezien van een droomstrand vol nautische mogelijkheden en een koraalrif zijn hier ook mountainbikes te huur voor tochten door een geurige wereld van vanille en wilde bloemen. Er is desgewenst ook vervoer per ossekar en &eaigu;&eaigu;n bus. In een exotische tuin vol palmbomen bevindt zich het hoofdgebouw 'La Digue Island Lodge'. Eromheen bevinden zich de chalets.
Wie zelfs de aanwezigheid van anderen niet vindt passen in zijn vakantie-ideaal zal moeten uitwijken naar F&eaigu;licit&eaigu;. Een korte boottocht vanaf La Digue (3 km) brengt de reiziger met Robinson Crusoë-visioenen naar een priv&eaigu;-eiland. Een royaal airconditioned onderkomen voor maximaal 8 personen vormt het hart van 'F&eaigu;licit&eaigu;' met zijn eigen tennisbaan, surfboards en boten. Sinaasappel- en mangabomen leveren vers fruit, maar voor de echte honger is een oproep aan La Digue Island voldoende. Binnen afzienbare tijd vaart een boot voor met kakelverse catering waar dagverse tonijn een essentiële rol vervult.

[20001201 naschrift: in 1998 is Denis Island door de Fransman verkocht aan een reisorganisatie.]

199710

Extravaganza!, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence