Menukaart en uitwerking daarvan vormen voldoende aanleiding om richting Loirestreek te koersen. Als onderdeel van de fijnproeversketen Relais & Chateaux weten sinds het begin van de jaren negentig tal van reizende lekkerbekken de oprijlaan van Noirieux te vinden. Daarnaast heeft het restaurant een vaste plaats verworven voor een brede schare Fransen in de nabije omgeving. Zowel voor het restaurant als de 19 vorstelijke kamers en het hoge afwerkingsniveau worden alleszins redelijke prijsstelling gevraagd. Château Noirieux beantwoordt aan alle klassieke voorstellingen van een Frans kasteel: hoge royale ruimten kolossale open haarden en prachtige oude houten vloeren. Toch heeft deze mengeling van elegantie en charme een nuchtere noordelijke link. Jarenlang werkte chefkok Gérard C&me in de glorietijd van restaurant De Kievit in Nederland. Samen met zijn Nederlandse vrouw keerde hij terug naar zijn vaderland en kreeg hij de kans om de keuken van Noirieux te runnen. Zijn kaart met veel regionale elementen reikt van een niet te versmaden 'Croquant de Homard et Langouste en Galette de Pomme de terre, au Vinaigre et à l'huile de Cerneaux' tot een grote verzameling onder het kopje 'La Riviere et la Mer'. Ook de nagerechten: 'Les Douceurs de Noirieux' laten menig bezoeker terugkeren. Met smaak en gevoel voor gastvrijheid en detail weet Gérards vrouw Noirieux onderscheidend te maken. Details gaan van bijzondere lime-zeepjes uit Marseille, een schaal met walnoten uit de eigen tuin tot de lekkerste croisants en thee van het vermaarde huis Mariages Frères. Het kasteel ligt in een 6 hectare groot parkachtig landschap met een groots uitzicht op de Westelijke Loire vallei. Er zijn 19 kamers waarvan sommigen zijn gelegen in de 15de eeuwse manoir. Kamers zijn puntgaaf opgeknapt, met een eigen open haard en ingericht in Louis XIII, Louis XV en Louis XVI-stijl. Wie niet wil tennissen, zwemmen of paardrijden kan dankzij een zeer gedetailleerde routekaart 25 fietstochten maken door het vlakke en natuurrijke Anjou. Golfers bevinden zich buiten de muren van Noirieux in het hart van drie 18 holes golfclubs. Met alle drie onderhoudt het kasteel warme banden en speciale arrangementen. Het kasteel trekt daarmee gasten uit alle windstreken. Opmerkelijk is dat volgens Gérard C&me Nederlanders primair voor de plek komen en actief zijn terwijl de Vlamingen vooral afkomen op de "fine gourmet", die lui zitten hier de hele dag aan tafel.'
Chateau de Noirieux, Kamers vanaf ff 600 tot ff 920.
199703/05