homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Verblijf -> Wereld -> Droom Suites tour...
Droom Suites

Droom Suites

VLOOT MERCEDESSEN
Het Oriental Hotel in Bangkok is deze eeuw meerdere malen uitgeroepen tot het beste hotel ter wereld. Volgens heel wat peilingen behoort de Maugham Suite tot 'the number one adress in the world'. Het fraai gedecoreerde bed in deze suite is groot genoeg om er een hele familie in te laten pitten. Rond het bed in de reusachtige master bedroom liggen handgemaakte tapijten waar jarenlang aan is gewerkt. Buiten de deur wacht permanent een butler en van de zesendertig hagelwitte Mercedessen staat de gast er permanent een ter beschikking.

ZAPPEN IN BAD
Wie aan &eaigu;&eaigu;n bad niet voldoende heeft neemt de suite van het Mandarin Oriental Hotel in Hong Kong want die heeft er twee. Maar daar blijft het niet bij. Onder het goudkleurige plafond van deze badzaal staan drie tv's, zes telefoons, waarvan &eaigu;&eaigu;n ingebouwd aan het voeteneinde van het bad, een whirlpool en een speciale stoomkamer. Kosten voor een nachtje onvergetelijke comfortabele weelde? Ruim zesduizend gulden per nacht.

BUBBELBAD IN DE ROTS
St. Moritz heeft een treffende bijnaam: 'The king of resorts - the resort of kings'. Maar naast royalty komt er ook vermogend volk vanuit alle hoeken van de wereld om zijn intrek in een van Zwitserlands meest flitsende vijfsterrenhotels: het Badrutt's Palace Hotel. Een ruim zeven meter lange zwarte Rolls Royce Phantom II haalt de reizigers op van het station in St. Moritz. Voor veel gefortuneerden en celebrities als Ivana Trump, Gunther Sachs en tientallen anderen het enig denkbare vervoer naar een hotel dat in mogelijkheden, glamour en reputatie zijn gelijke niet heeft. Grote industriëlen, mediamensen en filmsterren stromen hier vooral in de maand december bijeen. Fiat-topman Gianni Agnelli viert hier regelmatig zijn kerstfeest. Grote lokkers zijn een vorstelijk zwembad met een rotsmassa om van af te duiken en onder de rotsen borrelende jacuzzi's, squashbanen en fitnessruimten. Suites kosten rond de kerst tussen de 3500 en 5000 franc per nacht.

UITBLAZEN ONDER PALMBOMEN
Aan de zuidkust van Thailand, zo'n halfuur vliegen van Bangkok, ligt een van de fraaist denkbare strandhotels. Het terrein heeft schitterend aangelegde tuinen en is gelegen in het hart van een voormalige palmboomplantage. Het hotel is als een eiland in de wildernis verscholen en bestaat uit louter suites. Wie hier boekt, beschikt over een eigen boot voor diepzeeduiken, vissen en waterskiën en kan kiezen uit talloze cruises naar de omliggende eilanden en koraalriffen.

BERNSTEIN SUITE
Hôtel de Crillon aan de place de la Concorde is het enige Parijse Grand Hotel dat nog in priv&eaigu;-bezit is van de Champagne-familie Taittinger. Voor gasten die niet kijken op een duizendje meer of minder is er de op de bovenste verdieping gelegen Leonard Bernstein Suite. Als relikwie staat er nog steeds de piano waarop de dirigent heeft gespeeld en verder originele achtiende-eeuwse meubels, twee forse L-vormige sofa's en het soort bed om nooit meer uit op te staan. Het antieke slaapmeubel heeft rust geboden aan Churchill, Keizer Hirohito en Michael Jackson. Rond de suite ligt een over meerdere hoeken uitgestrekt terras waar rustig honderd mensen kunnen worden uitgenodigd voor de borrel. Zo beschouwd is de kleine vijf mille die een nachtje Leonard Bernsteinsuite kost een koopje.

199611

Extravaganza!, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence