homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Proeven -> Dessert -> Succes IJsje tour...
Succes IJsje

Succes IJsje

Het voor sommigen onuitsprekelijke Amerikaanse ijsmerk H agen-Dazs hoopt deze maanden na Argentinië en Amerika ook Nederland te veroveren met een zeer zoete nieuwkomer: Toffee Crème 'Dulce de Leche'. Het merk dat zijn naam ontleent aan twee volstrekt willekeurig gekozen namen uit het Deense telefoonboek, opende in 1976 zijn eerste eigen winkel in de New Yorkse Bronx. Inmiddels zijn dat er zo'n 700, verspreid over 44 landen waaronder Nederland. In het midden van de jaren zeventig waren er nog maar vier smaken, maar tegenwoordig zijn er zo'n 25 waaronder de aansprekende 'Caramel Cone Explosion', 'Chocolate Midnight Cookies' en 'Macadamia Nut Brittle'. De nieuwe smaak 'Dulce de Leche' is van oorsprong een Argentijnse smaak. De lokale bevolking maakt dikke smeuïge caramel door koe- of geitenmelk, suiker, vanille en zuiveringszout langzaam te verwarmen. In Argentinië is dit melksnoepje in een veelheid aan varianten voorhanden en nu heeft H agen-Dazs het recept toegepast in zijn nieuwe ijssoort. Het blijkt een voltreffer te zijn. In Argentinië schoot de maandelijkse omzet met bijna dertig procent omhoog. Vorig jaar is de fabrikant er de Amerikaanse markt mee opgegaan en ook daar groeit de omzet gestaag. Om die reden heeft H agen-Dazs de overstap naar Europa gewaagd en voorziet het de op extreem zoet beluste landen als Engeland, Spanje en Nederland.
H agen-Dazs Toffee Crème 'Dulce de Leche' 500 ml, € 9,85

199606

Extravaganza, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence.