Zijn naam doet denken aan het oude illustere parfumhuis aan de Parijse avenue Montaigne, maar volgens de Franse chef Alain Caron is er geen relatie. Toch is ook hij al jaren in de weer met dezelfde elementen als het parfumhuis met dat verschil dat Alain zijn kruidige ingrediënten niet in geuren verwerkt maar in geparfumeerde olijfolie. Hij ontwikkelde een manier om olijfolie alle smaak en geur aan kruiden te laten onttrekken met een zeer geconcentreerde essence als resultaat. Inmiddels heeft hij een hele waaier aan essences gemaakt. Zijn geconcentreerde oliën bieden uitkomst als verse producten niet binnen handbereik zijn. Intussen heeft Caron een breed arsenaal smaken waaronder basilicum, tijm, salie, dragon maar ook exotischer kruiden als koriander, gember en anijs. Als aardig alternatief voor de kerstmand vol willekeurige blikken en andere culinaire ditjes en datjes heeft de Amsterdamse firma Pasteuning een zestal oliën en gearomatiseerd zeezout in een kistje gevat. Verder bevat deze cadeauverpakking zijn nieuwste kookboek: 'Recepten met gearomatiseerde oliën van Alain en vakbroeders.' Prijs € 175,-
199912