homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Proeven -> Restaurants -> Londen Culinair tour...
Londen Culinair

Londen Culinair

Londengangers die niet willen belanden in een van de vele mega-design 'gastrodomes' van Sir Terence Conran kunnen uitwijken naar een keur aan goede en vernieuwende restaurants. Ook voor deze adressen geldt dat er lang van te voren gereserveerd moet worden. Bij een enkeling zal de reservering per fax (met credit card nummer!) bevestigd moeten worden.

Alastair Little
Heeft naast zijn restaurant op nr. 49 Frith Street, tel. 00.171.7345183 ook een restaurant in Notting Hill Gate. Voor sommigen is Alastair Little de hogepriester van het 'New British Cooking' met een knipoog naar Toscane. Zijn tien tafeltjes in Frith Street (Soho) zijn tijdens de lunch altijd bezet door filmmakers, televisieproducers en het journaille dat uit is op 'serious eating'.

Atlantic Bar and Grill
Misschien wel een van de imposantste restaurantinterieurs van Londen. Na het afdalen van enkele trappen bereikt men een immense ondergrondse voormalige balzaal vol pilaren en spiegels. Redelijke en betaalbare moderne Frans Italiaanse keuken.

Books for Cooks
Een ongewoon goed gesorteerde kookboekwinkel die door twee vrouwen wordt gedreven. In een keuken ter grootte van een kombuis test een dagelijks wisselende kok receptuur van nieuwe boeken. Met enig leedvermaak wordt er een top-tien van slechtste kookboeken bijgehouden.

Le Caprice
Vlak achter The Ritz Hotel gelegen en wonder boven wonder redelijk betaalbaar. Sfeer doet aan New York denken. Een favoriete hang out van Mick Jagger en Virginbaas Richard Branson. Internationale keuken en tot laat open.

Daphne's
Tijdens de lunch het toevluchtsoord van moegekochte 'well to do' dames. Favoriete stek van Sunday Times reporter Tara Palmer en daarom hét adres voor verse gossip.

The Ivy
Eten en ook bediening zijn er voortreffelijk en onvervalst Brits. Tijdig reserveren want ook hier is het aanschuiven op een immer druk bezette wachtlijst. Voor velen het leukste adres voor een pre- of post theater diner.

Marco Pierre White
Even onbetaalbaar als onvergetelijk. Marco Pierre White zwaait de scepter in dit driesterrenrestaurant. De Sunday Times over deze invloedrijke chef in Londen - 'Extremely controversial but he loves his bad reputation.'

Momo
Gelegen in een 'rather scruffy side street' van Piccadilly Circus. Als men ergens de wijsheid 'verandering van spijs doet eten' in de praktijk wil brengen doe het dan hier. Spannende mix van Marokkaans eten in een interieur dat de 'Evening Standard' omschreef als: 'a sumptuous combination of Casablanca meets The English Patient'. Vaste gasten zijn Madonna, Stella McCartney en Naomi Campbell.

San Lorenzo
Het eten is er ondanks de forse prijzen niet echt briljant. Tijdens de lunch is de verhouding tussen flesjes Dom Pérignon en mineraalwater ongeveer gelijk.

Sugar Club
Sinds eind 1995 een geliefd pretentieloos goed restaurant in Notting Hill. Nieuw Zeelander Peter Gordon leidt een eclectische keuken waar de gerechten uitleg behoeven: 'Iman Bayeldi with nutty cous cous and watercress', een soort gestoofde brei van aubergines met buitengewoon veel smaak.

199807

Extravaganza!, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence