Al weer zestien jaar geleden startte Wilmar te Winkel en Floor van Eden hun Brasserie Van Baerle, later volgde Zabar's en tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden op z'n Frans aan de Prinsengracht. Bij Le Zinc et les Dames, dat zoveel wil zeggen als: 'De toog en de meisjes', kookt men volgens de Franse tradities van de regionale keuken. Een keuken die door sommige gasten wordt ervaren als zware kost maar dat zit hem meer in de zeer royale porties die chefkok Natascha Hin bereidt. In de prijzen van de maandelijks wisselende menu's is die omvang van de gerechten niet terug te vinden want volgens Wilmar en Floor is het een sport om niet te duur te zijn. In de 16 jaar dat de 'meisjes van de Brasserie' nu samen zijn, hebben ze de veranderingen en voorkeuren in horeca-land bewust meegemaakt. Zo heeft boter plaats gemaakt voor olijfolie en hebben de sauzen het verloren van de pure eigen smaak van het eten. 'We zijn voortdurend in beweging. Neem een gerecht als Kip Terriaki, dat kunnen we in de Brasserie niet meer brengen. Als zo'n gerecht eenmaal is opgedoken in de Allerhande moeten wij het van de kaart nemen anders worden we te huisvrouwerig.' Ook het drankgebruik is onderhevig aan veranderingen. Vroeger bestelde men voornamelijk wijnen met een zekere naam tegenwoordig vraagt men vaak naar een druivensoort: 'doe mij een Chardonnay, Cabernet of Pinot Noir.' Er wordt minder gedronken dan vroeger volgens de meisjes is werk weer belangrijk geworden. Voor henzelf is werk getuige hun imperium van inmiddels drie restaurants altijd al belangrijk geweest al gaan de meisjes er heel verschillend mee om. Floor en Wilmar hebben afgezien van hun voorliefde voor eten en hun pakjes Gauloises weinig gemeen: 'Floor denkt na voordat ze wat zegt, ik zeg iets voordat ik nadenk. Ik ben de lijn tussen de zaken: de buitendienst, trek mensen bij elkaar en val in daar war een lek is. Floor doet als vinologe alles op wijngebied.' En als donkerharige maakt Floor geen deel uit van het genootschap 'The Barbyclub'. Een door Joop Braakhekke gedoopte verzamelnaam voor hoofdstedelijke blondines met een eigen zaak. Naast Barby Wilmar zijn er nog modeontwerpster Sheila de Vries, theatermakers Nel en Jen Wiegers en Liesbeth van Dijk van de body tuning clinique. Beneden eet men met zicht op tal van ontklede meisjes maar daar zit dan ook een schilderijlijstje omheen.
[Naschrift: Sinds 1 oktober 2002 genaamd "Le zinc et les autres", de nieuwe eigenaars zijn chefkok Natascha Hin en Edwin van Westrop]
199607