Zelfs het bakken van een gebakken ei kan jammerlijk stranden in de foute pan. Wie zich wil meten met de kwaliteiten van een echte kok zal het reguliere steelpannentje laten staan en opteren voor een pan met reputatie. Een degelijke en trouwe variant in de wereld van de betere pan is Le Creuset. Sinds het begin van deze eeuw is het merk synoniem met de fabricage van kookartikelen uit gietijzer. Op een temperatuur van 1340 graden wordt het gietijzer in de gewenste vorm gegoten, twee emaillen lagen geven de pannen hun uiteindelijke kleur. Een emaillen afwerking draagt ook bij aan een eenvoudig onderhoud en in tegenstelling tot veel andere anti-aanbaklagen zijn de pannen goed bestand tegen krassen en hoge temperaturen. Wie denkt aan gietijzer denkt aan log en roest maar het is ook een van de weinige materialen die smakelijke kookresultaten combineren met een gedegen duurzaamheid op alle soorten warmtebronnen. Een andere bijkomstigheid van Le Creuset pannen is dat zelfs op een laag pitje de pannen snel opwarmen, bovendien is een laag vuur voldoende om de juiste temperatuur te behouden. Er zijn ook Le Creuset grills die bij lijnbewuste kokers in de smaak zullen vallen. Dankzij het matzwarte emaille zal deze grill na enkele keren gebruik een eigen anti-aanbaklaag vormen waardoor bakken zonder vet mogelijk wordt.
199710