Nederlanders leven doorgaans niet in een stijl die met de term 'bourgondisch' kan worden aangeduid. Wat dat betreft hebben we nog veel te leren van de Belgen, maar een enkele maal heeft Nederland toch de schijn van een bourgondische broedplaats. Dit jaar wordt voor de derde maal de Fair Culinair georganiseerd. Het is de enige kookbeurs voor consumenten in de Benelux en hij wordt wederom gehouden in het Maastrichtse Expositie & Congres Centrum (MECC). Kookliefhebbers, lekkerbekken en wijnproevers kunnen hun hart ophalen tijdens deze informatieve en interactieve kookbeurs. Op het kookplein geven talloze chefkoks, onder wie natuurlijk Nederlands commercieelste kok Cas Spijkers, doorlopend demonstraties. In het Wijntheater zijn diverse lezingen over wijn en kan worden deelgenomen aan masterclasses en themaproeverijen. Mensen met kookambities kunnen zelf de handen uit de mouwen steken en participeren aan 'Le Grand Prix Culinaire', Nederlands enige kookwedstrijd voor amateurkoks. Voor minder actieve figuren valt er genoeg te beleven aan verschillende whisky- en sigarenproeverijen en is er ook een Moët Champagne-proeverij. Wie niet alleen kookt maar ook kooplustig is zal geld tekort komen want op deze Fair Culinair staan ook diverse stands met smakelijke ingrediënten en de beste kookmaterialen.
199811