homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Kleding -> Schoenen -> Shoe Business tour...
Shoe Business

Shoe Business

Een Brits onderzoek heeft aangetoond wat vrouwen het meest verafschuwden in het mannelijke voorkomen. Niet het uiterlijk zelf of de gedragen pakken scoorden het hoogst, maar 'Badly-chosen, ill-cared shoes'. Het zou aardig zijn er achter te komen of de Nederlandse vrouw dezelfde ergernissen voelt. Ze heeft er in ieder geval alle reden toe want welke Nederlandse man heeft weet van de bekoringen die er in Northampton worden gemaakt? In deze zo'n 100 kilometer boven Londen gelegen plaats zijn sinds jaar en dag Engelands beste schoenenmerken gevestigd; van Edward Green, tot Church's, Crocket & Jones en Grenson. Prijzen van Britse schoenen schommelen tussen de driehonderd en duizend gulden en ze worden gebracht in een veelheid aan leesten en stijlen die heel prozaïsch worden genoemd naar Britse staatslieden of schrijvers. Tegenwoordig is ook het duurdere segment in een aantal grotere Nederlandse steden doorgedrongen en de prijzen zijn gelijk met die van Engeland.
Sommigen vinden de Britse schoen - al dan niet voorzien van gaatjes - te traditioneel en wijken daarom uit naar modieuzere mogelijkheden. Een fijnproever en traditionalist zal zich er niet aan wagen maar zeer in trek op dit moment zijn de schoenen van Hugo Boss. Het merk initieerde de verandering naar een hoekiger neus en een groot aantal merken nam de bonkige neus van Boss over.
Op kleurgebied maakt bordeaux plaats voor een donkerder kleur die doet denken aan de paardenleren creaties van het Amerikaanse Alden. Wat weinigen weten is dat een te lichte kleur bruin of een te geprononceerde kleur bordeaux heel simpel door de drager zelf is te verbeteren door ze te poetsen met zwart schoensmeer. Voor sommigen is een schoen niet compleet zonder signatuur. Het bedrijf Greve doet in navolging van de veehouders een zilverkleurig merkteken door de schoen met daarin zijn initialen. Een handelswijze waar Amsterdammers niets van moeten hebben maar waar ze in Wassenaar van wakker liggen als het ontbreekt.

199801

Handgemaakte schoenen Il Maestro, Italiaanse schoenen Dominio.nl