homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Kleding -> Mode -> Overhemden tour...
Overhemden

Overhemden

Meer dan trui of broek zijn hemden in staat een image te beïnvloeden. Wie boven een jeans een klassiek overhemd draagt, maakt een gesoigneerde indruk. Een Hawaii-shirt boven diezelfde broek maakt de drager tot vakantieganger. Het nette zakelijke hemd met kartonharde boord, waarin de nek in schuurpapier gevat leek, is verdwenen. Tegenwoordig zijn er mogelijkheden te over voor een gekleed en desondanks comfortabel shirt. Stelregel: Een hemd is van katoen en anders niet.

Façonnable
Façonnable geldt als de Europese Ralph Lauren en brengt kwalitatief hoogwaardige hemden met aangenaam zittende boorden. Naast een grote collectie effen hemden is het merk heer en meester in het maken van goed gecombineerde streep- en ruitdessins.

Luigi Borrelli
Het katoen van Borrelli is afkomstig van Italiës meest exclusieve weverij Com Tessa. Het hemd is voor een groot deel nog op ambachtelijke wijze vervaardigd. Er zijn zeven productiefasen waarbij de hand een rol speelt, ondermeer het knoopsgat, de kraag en de mouwinzet. Ook de knoop wordt 'op stift' en volgens een omslachtige klassieke Napolitaanse methode aangezet.

Ermenegildo Zegna
Zegna maakt acht verschillende boorden, brengt tal van weefvarianten waaronder uiterst comfortabele en soepele varianten. Bij het hemd zit een reserveset baleinen en een uitgebreide strijkinstructie. Zegna brengt een keur aan lichtblauwe poplins, alle afgewerkt met 4,5 mm dikke parelmoeren knopen. Het soort vormt de basis van de Italiaanse zakengarderobe.

Hugo Boss Baldessarini
Bij deze duurste lijn van het Duitse merk Hugo Boss Baldessarini is de boord voorzien van uitneembare baleinen: platte staafjes die aan de achterzijde onder de boordpunten worden geschoven waardoor de boord perfect op z'n plaats blijft zitten.

Van Laack
Van Laack maakt hemden met een deels handmatige afwerking. Een naadloze schoudervorm zorgt voor prettig draagcomfort, de mouwen bestaan uit &eaigu;&eaigu;n stuk en worden met een platte stepnaald vastgenaaid. De parelmoeren knoopjes met drie gaatjes zijn met de hand aangezet.

Jacques Britt
Naast sportieve maakt Jacques Britt ook klassieke overhemden en combineert beide stijlen in gevarieerde ruitjespatronen, voorzien van borstzak en dubbele manchet.

Hugo Boss Baldessarini € 318; Façonnable € 288; Jacques Britt € 258; Ermenegildo Zegna € 248, Luigi Borrelli € 465, Van Laack € 228.

199610

maatoverhemden Dominio.nl