In Frankrijk is Pierre Hermé weleens de Picasso van de desserts genoemd en ook buiten zijn eigen grenzen heeft hij een bijzondere reputatie verworven. Zijn overgrootvader was al een gevierd patissier en de in de Elzas opgegroeide Pierre zat op zijn veertiende al in het vak. Zijn toetjesfundament werd gelegd bij Gaston Len&tre en op zijn 22ste belandde hij in Parijs waar hij aan de slag ging als hoofd van Fauchon's patisserieafdeling. In de keukens van dit trefpunt voor verwende gourmands steeg zijn ster. In zijn vrije tijd schreef hij vier boeken over zijn vak, waaronder de Larousse des Desserts. Het aardige aan dit samen met Dorie Greenspan samengestelde boek is dat zelfs een keukenkneus er mee uit de voeten kan. Dankzij Greenspan's heldere stijl zijn de in het Engels geschreven recepten goed te volgen. Nieuwelingen kunnen het beste beginnen met het hoofdstuk over 'Fruits, Creams and Cookies'. Simpele succestoetjes zijn volgens de schrijfster ook de 'Crème Br lée Ice Cream' en de calorierijke 'Deep Chocolate Cream with Rasberry Coulis'. Voor getrainde dessertmakers valt er een keur aan uitgebreide receptuur te lezen van gepocheerde peer tot een 'Walnut Cake with a layer of sweet-spicy ginger'. Naast een royaal aanbod onmiskenbaar Franse evergreens zijn ook tal van uitheemse en nog nooit geproefde desserts opgenomen.
Desserts by Pierre Hermé, written by Dorie Greenspan, prijs f 78,05
199904