homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Boeken -> Koken -> Man aan de Kook tour...
Man aan de Kook

Man aan de Kook

John Dore heeft al heel wat slachtoffers gemaakt. Volgens insiders uit het culinaire wereldje zijn de Toscaanse specialiteiten die hij beschrijft zo verslavend, dat overgewicht driegt voor de gebruiker. Dore is een Amerikaan die meer dan vijftien jaar in het Chianti-gebied heeft gewoond en jarenlang de public relations heeft gedaan voor de vermaarde kookschool in Badia a Coltibuono van Lorenza de Medici. Gesprekken met boeren, olijfolieproducenten en restaurateurs hebben geleid tot goed uitgebalanceerde gerechten. Zelfs de man met twee linkerhanden kan door de eenvoud van de Toscaanse keuken en de helderheid van Dore een gerechtje maken. Naast klassieke en duidelijke recepten bevat deze nieuwe pocketuitgave specialiteiten van een aantal restaurants, enkele visrecepten van het eiland Elba en zoetigheid uit Siena. Het boek, dat is ingedeeld in de vier seizoenen, bevat verder een verhandeling over Villa Cooking, wijnbereiding in het Chianti-gebied en sluit waardig af met 'A Finale of White Truffles'.
John Dore Meis: A Taste of Tuscany

199603