homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Boeken -> Koken -> Little en Londen tour...
Little en Londen

Little en Londen

Soho is lange tijd Londens gastronomisch centrum geweest waar naast de Italiaanse espressobars en Chinese restaurants tal van trendy restaurants floreren. Alastair Little is als een van de grote Britse chefs zijn carrière in Soho begonnen en is tot op heden aan de wijk verknocht. Als autodidact begon hij in een wine bar en via tal van omwegen bestiert hij inmiddels twee gevierde Londense restaurants, verschijnt hij regelmatig op de tv en runt hij in de Italiaanse streek Umbrië een kookschool. In eigen land is Alastair Little tot de Godfather van het moderne Britse koken gebombardeerd. Waar dat voor staat wordt na lezing van zijn eclectische kookboek niet opgehelderd. Zijn recepten gaan van 'Poached Turbot with Hollandaise', tot 'Glazed Japanese-style Mackerel' en 'Espresso Ice cream'. Wie zijn vingers niet aan deze overigens helder neergeschreven receptuur wil branden, kan Little's creaties zelf gaan proeven. Hij heeft een restaurant in het modieuze Notting Hill Gate en een tweede met maar tien tafeltjs in Frith Street in Soho. Tijdens de lunch is het hier spitsuur vanwege de komst van filmmakers, televisieproducers en journaille dat uit is op 'serious eating'.
Soho Cooking Alastair Little, f 97,50.

199911

Extravaganza, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence.