Waar eet je in Parijs de beste Crème Brûlée steak tartare of foie gras? Het twijfelloze antwoord staat in de nieuwe 'Gourmet Paris an A to Z of the best dishes' van de Franse restaurantcriticus en culinair schrijver Emmanuel Rubin. Hij heeft een originele opzet gekozen. Hij heeft zijn hoofdstukken ingedeeld naar gerechten. Vervolgens geeft hij de beste adressen en ook een korte verklaring voor zijn keuze. Het helpt aspirant Parijs gangers om snel een keuze te maken. Zin in een superieure bouillabaisse, pot-au-feu of couscous? Rubin geeft van elk van deze opties een top tien restaurants. Naast zijn gemotiveerde adressenlijst heeft het tweede gedeelte van Gourmet Paris een andere opzet. Daarin geeft hij aan welke musea culinair het meeste te bieden hebben, tipt hij de restaurants waar sigarenrokers welkom zijn en geeft hij adressen voor privé-dinertjes. Verder zijn er handige hoofdstukken met onderwerpen als: 'Tables with a view', 'Weird and wonderful', 'Where to eat solo'? Het vlot geschreven gidsje is onontbeerlijk voor iedereen die zijn bezoekjes aan Parijs primair door de tong laat domineren.
Gourmet Paris, an A to Z of the best dishes, Emmanuel Rubin. ƒ 37,15
199912