homepage YvRA Yvo van Regteren Altena -> Proeven -> Restaurants -> Eten aan de Rails tour...
Eten aan de Rails

Eten aan de Rails

Wie een Air-France staking niet durft te riskeren en zich liever per 1e klas trein naar Parijs begeeft, wordt op twee stations opgevangen met uitstekende restaurants. Na een dagje zakendoen kan een late trein handig worden gecombineerd met het snel opererende en uitstekende restaurant Terminus Nord. Een ellenlange en alleszins betaalbare wijnkaart vol Beaujolais en Elzaswijnen omlijst de vele brasserie-specialiteiten als zuurkool en fruits de mer. Het restaurant ligt pal tegenover het Gare du Nord en desgewenst staat men binnen het uur weer op het perron. Iets meer tijd moet men uittrekken voor het gerenommeerde restaurant Le Train Bleu dat zich in het Gare de Lyon bevindt. Het restaurant is vernoemd naar de blauwe nachttrein die reed tussen Parijs en het Italiaanse San Remo. De zaal is rijk aan muur- en plafondschilderingen die evenals de quasi Art deco-stukken door de Franse monumentenzorg worden beschermd. Norse obers serveren hier Parijse klassiekers als oesters, tartaar en foie gras. Al heeft een stationsrestaurant geen uitgesproken dure status, in Le Train Bleu moet men voor een beetje tafelen rekenen op zo'n honderd gulden per persoon. Voor de lunch liggen de prijzen wat lager.

199605

Extravaganza, gesigneerd naslagwerk door YvRA. Yvra1958, l'essence de l'essence.