Voor mensen met enige culinaire aspiraties voeren de kostbare fornuizen waarop Franse chefs als Paul Bocuse of Georges Blanc hun werk verrichten net iets te ver. Een werkelijk professioneel fornuis heeft de prijs van een degelijke middenklasser en door de amateurkok zijn de charmes van La Cornue meestal niet uit te buiten. Wie meer in zijn macht heeft dan het bakken van een ei en eisen stelt aan gebruiksgemak, functionaliteit en accessoires kiest voor een semi-professioneel fornuis. Het Italiaanse merk Boretti heeft een uitgebreide modellenreeks, maakt uitvoeringen op maat en levert zijn fornuizen, afzuigkappen en accessoires in diverse kleuren. De diverse fornuis-modellen hebben één kookoppervlak waardoor de pannen makkelijk en veilig van brander naar brander verschoven kunnen worden. Speciaal voor gerechten uit de Oosterse keuken is er een twee-rings wokbrander. Ook in de ovendeuren zitten een aantal handigheidjes. Dankzij het scharniersysteem kan de deur makkelijk op een kier worden gezet en kan hij evenals de binnenruit makkelijk worden losgemaakt voor een schoonmaakbeurt. De deurgreep is apart geïsoleerd en dankzij een speciale koelventilator wordt verkomen dat zijwanden en ovendeur niet gloeiend heet worden. Niet alleen handig voor de kok met twee linkerhanden maar ook voor de goedmoedige blij kwispelende labrador die zijn nieuwsgierige snuit likkebaardend tegen de ovenruit drukt.
199912